top of page

OVER MIJ

f8063672-e45b-4f0e-9dfb-5be590929880.jfif

Aniek

van Alphen

18ae14f7-a9c6-4d80-a7cf-2627d348418f.jpg

Geboortedatum:     01-02-1999

Geboorteplaats:     Hapert

Woonplaats:           Hapert

Ouders:                   Tom en Karien

Broer:                      Tim

Lengte:                    1,68 meter

Gewicht:                  51 kg

Opleiding/Studie:   Pius X-College / Summa Mechatronica niv 3 /

                                 ROC Mechatronica Niv 4 (technische opleidingen)

Hobbies:                  Veldrijden/mountainbiken/wielrennen/Snowboarden

Begonnen:               Op mijn 11e

Vorige ploegen:       Het Snelle Wiel, WV Breda, BNS Technics - Concrete House,

                                  Credishop-Fristads, Plantur Pura

Huidige Ploeg:         Team 777, Fenix - Deceuninck

Resultaten:              Diverse Podiumplaatsen op Nationale en Internationale UCI 

                                  wedstrijden zowel CX en ATB als op de weg

Ambities:                 Met veel plezier het allerbeste uit mezelf halen. Ik hoop me hier                                         mee bij de wereldtop aan te sluiten, ik ga er vol voor !!

 

Hoe het begon

Aniek zag in februari 1999 het levenslicht. Zonder problemen groeide ze op als een mooie, levenslustige meid. Het sporten zat er al vroeg in, al bleek dat haar eerste keuze geen schot in de roos was. De korfbalcarrière van Aniek bij VVO Hapert duurde welgeteld twee jaartjes. Ze was gewoon te gedreven zo bleek en kon haar ei niet goed kwijt.

 

Met twee vriendinnen ging Aniek in het voorjaar van 2011 naar een veldwedstrijdje in Bladel. Op de mountainbike van haar broer mocht ze meedoen en ze was meteen verkocht. Dat ze op één na laatste werd, maakte haar niet uit. Aniek vond het vooral erg leuk dus heeft ze zich meteen maar aangemeld bij HSW. Sindsdien is Aniek niet meer gestopt met fietsen, al combineerde zij haar favoriete sport een paar jaar met run-bike-run wedstrijden. Van de trainingen die zij bij TWC het Snelle Wiel van Twan v Gestel en Erwin vd Ven kreeg plukt Aniek vandaag de dag nog steeds de vruchten. “Met nóg meer plezier nóg harder fietsen” is hun lijfspreuk , ook het balkenspringen heeft ze daar onder de knie gekregen.

 

Maar de combinatie run-bike-run versus wielrennen bleek niet haalbaar. Op haar vijftiende koos Aniek resoluut voor de fiets. Of liever gezegd fietsen, op de weg en met de crossfiets in het veld. Winnen bleek moeilijk tussen haar sterke jaargenoten, maar dat deerde haar niet om bij iedere wedstrijd vol overgave aan de start te staan.Stroomversnelling
Ieder jaar ging het een beetje beter. Bij de nieuwelingen maar vooral bij de junioren liet ze zich steeds meer van voren zien. Eind 2016 maakte Aniek de overstap naar WV Breda. Bij deze wielervereniging kon ze een mooi programma rijden met goede begeleiding van onder meer Camiel vd Bergh die haar tot op de dag van vandaag nog steeds begeleidt. Zo stond ze aan de start van onder andere Gent Wevelgem, Healthy ageing tour en EPZ Borssele.

Bij wegwedstrijden kan ze goed meekomen. Ze reed iedere koers als juniorvrouw in de voorste gelederen mee, zeker bij klimkoersen, Ook bij wedstrijden met de elitedames stond ze als junior haar mannetje (!), Toch heeft het veldrijden op dit moment haar voorkeur. Iedere week trainen in Alphen (what's in a name) vindt ze helemaal geweldig en ze leeft zich daar dan helemaal uit. Techniek en uithoudingsvermogen zijn haar niet vreemd. Dat heeft de laatste 2 jaar geresulteerd in talloze podiumplaatsen in binnen- en buitenland.

Vanaf 2018 heeft Aniek besloten om vól te gaan voor het veldrijden. Dit betekende dus een goede voorbereiding op het seizoen en veel mountainbike wedstrijden rijden. Ze is opgenomen in de ATB werkgroep met kans op het rijden van wereldbekers en zit in de NL selectie veldrijden met een mooie 8e plaats op het EK Dat houdt overigens niet in dat ze bij wegwedstrijden niet meer zal starten, in tegendeel.
 
Aniek heeft in seizoen 2018/2019 voor een nieuwe ploeg gekozen. Ze maakte met veel plezier en inzet de overstap naar KLEUR OP MAAT – BNS TECHNICS uit België.

 

Seizoen 2020/2021 legt Aniek de lat weer een stukje hoger door de overstap te maken naar Credishop-Fristads zonder iets of iemand tekort te doen, opnieuw een geweldige stap voorwaarts!


2018/2019

was al een super jaar zoals jullie kunnen lezen onder het kopje “nieuws” Met mooie uitslagen ( 2e NK mountainbike 8e EK veldrijden ).

2019/2020

Werd een nog mooier jaar met meer gerichte uitdagingen. Met tot nu toe een mooie 2e plaats bij het NK streetrace , 2e plaats NK mountainbike en diverse mooie internationale UCI podium plaatsen Cyclocross en ATB.

 

2020/2021

Zeer goede uitslagen tijdens de meerdaagse weg wedstrijd in de Ardeche en Een super cross seizoen start met meteen al een overwinning in Lokeren en nog vele top 5 en10 plaatsen, ook de mooie 4e plaats op het EK maar vooral de 2e plaats op het WK maken dit een cross seizoen met een “gouden” randje , nu op naar vooral wedstrijden op de weg en op de ATB om volgend seizoen weer topfit aan het veldseizoen te beginnen.

Aniek gaat er vol voor en wij zullen met zijn allen haar op de voet volgen.
 

bottom of page