top of page
  • Writer's pictureAniek van Alphen

13-07-2019 / Tour de Feminin - Tsjechië

Etappe 1 (donderdag 11 juli):

Een zware eerste wedstrijd van 120km. Als 4e de eerste beklimming op gegaan (na 14km), maar helaas mijn ketting er af. Af moeten stappen om hem er terug op te krijgen en daardoor helaas een paar meter achter het peloton komen te hangen. Maximaal de klim op moeten rijden om dichter bij het peloton te raken. Ik de afdaling het gat net kunnen dichten en zo de hele wedstrijd in het peloton kunnen blijven. Het was een hectische koers. Daarom de laatste 15 km het een beetje laten lopen (dit was zo als geplant) en rustig aan naar de streep gegaan. Wel in de eerste groep kunnen finishen. De benen voelde vandaag best goed maar door dat ik in het begin zo veel heb moeten geven was het toch een redelijk zware koers.


Etappe 2 (vrijdag 12 juli):

Een etappe van 105km en veel regen, vanaf het begin werd er al stevig door gereden. Ik kon goed mee en zat goed voorin. Na 50km kon ik helaas niet meer op mijn buitenbad schakelen... zo’n 20km op mijn binnenblad gereden maar toch in de kopgroep weten te blijven. Toen het op een moment even wat stil viel met de hand mijn voorderailleur naar buiten geduwd waardoor dat ik op mijn buiten blad kon. De hele koers toen nog op het buiten blad gereden en in de kopgroep gefinisht de laatste km in het peloton uitgebold. Opzich wel een goeie dag gehad met wel weer een beetje pech.


Etappe 3 & 4(zaterdag 13 juli):

Weereen pittig dagje. Met om 11.26 de start van de tijdrit over 15km. Deze ging redelijk, niet helemaal maximaal gegaan om zo toch een beetje de benen te sparen voor de middag etappe. Om 16.05 vertrokken voor een wedstrijd van 75km. Erg veel regen gehad en flink afgezien. Redelijk wat pittige klimmetjes gehad, geprobeerd weg te rijden uit het peloton. Maar toen weer teruggepakt. Uiteindelijk nog mee gaan sprinten en op plek 15 gefinisht. Ik denk dat ik tevreden mag zijn over deze dag.


Etappe 5 (zondag 14 juli):

Ook vandaag weer in het uitgedunde peloton weten te finishen! Het was erg zwaar met lastige beklimmingen 3x de Vapenka ... de benen hebben flink pijn gedaan vandaag. Alles gegeven en uiteindelijk als 35e gefinisht en 34e in het eindklassement.


Al met al ben ik tevreden over de vorm en hoop ik helemaal klaar te zijn voor het NK mountainbike aanstaande zondag in Sittard

0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page